štvrtok 5. februára 2015

Vždyť víš, štěstí je krásná věc

Niekedy si tento rýchly život vyžaduje zastavenie. Len tak sa jednoducho zastaviť a zamyslieť sa.



Keby ste sa ľudí opýtali, čo pod pojmom šťastie chápu, aké pocity cítia keď to slovo vyslovíte alebo či si vedia predstaviť konkrétnu vec, miesto, človeka ktorý sa im s týmto slovom spája dostali by ste viacero odpovedí. Niektoré by Vás pobavili, iné zarazili, prekvapili....Vo všeobecnosti je ale isté, že šťastie chceme cítiť všetci. Je to krátkodobý moment, ktorý si vytvárame sami. Nie je stabilné. Raz pominie. Lenže je toľko vecí, kvôli ktorým sa oplatí usmiať a na moment si ich pripustiť k telu.




Niekedy sa stane, že je všetko naopak.To obdobie, keď si myslíte, že sa to ďalej nedá, že ste psychicky na dne. Nič  nevychádza, nič sa Vám nedarí a prestávate veriť aj v samého seba. Ale to je v poriadku, tak to má byť. Stane sa to presne preto, aby sme sa zastavili, zamysleli, niektoré veci pochopili a iné už jednoducho v momente keď sa zastavíte zahodili za seba. Ale zahodili tak ďaleko, že už ich nebude možné chytiť a zobrať si so sebou ďalej. Zahoďte ich ale nezabudnite nato, čo Vás naučili a akú lekciu Vám do života dali.  Občas sa nám tá lekcia zdá až príliš krutá, ale aj to je v poriadku...o to viac nás to posilní.



Každý je iný, každého poteší niečo iné. Ale tak isto má každý z nás nejaký dôvod prečo by mal  mať dobrú náladu. Nie je deň, nie je moment, ktorý by sme mali prežiť so sklonenou hlavou. Život je krátky a preto by sme si stále mali vybrať šťastie.Keď máte na tvári úsmev a vo vnútri seba pokoj všetko ide ľahšie, všetko má krajší význam a aj problémy sú odrazu menšie a jednoduchšie. 







Všetko je to až príliš jednoduché, niekedy až tak, že to práve preto nedokážeme pochopiť. Cesta ku šťastiu nie je nájsť niečo v ďalekej budúcnosti, ale nájsť aspoň maličkú radosť každý deň. Pomalými krokmi sa k šťastnej budúcnosti dostaneme určite rýchlejšie, ako keď si nájdeme cieľ ktorý RAZ MOŽNO dosiahneme, a keď ho dosiahneme aj tak zistíme že nás šťastným neurobí nastálo len do určitého momentu. Jednoduchšie je sa usmievať len tak. Treba si vážiť maličkosti, lebo ani tie tu nie sú nastálo. Celé je to postavené na maličkých kúskoch, ktoré spolu tvoria skladačku nazývanú ŠŤASTIE.


A preto, ak budete mať hrozné ráno, ťažký deň, ak Vás sklame láska, priateľstvo alebo keď jednoducho nebudete mať chuť sa usmiať zastavte sa a zamyslite sa...Okolo Vás je tak veľa vecí, ktoré sú dôvodom na úsmev, tak ich neprehliadajte. Ak poznáte človeka, ktorý stratil dôvod na úsmev, pokúste sa stať tým jeho dôvodom práve VY. Treba si pomáhať. Život je príliš krátky nato, aby sme si navzájom nerobili radosť. Niekedy stačí úprimný úsmev, milé slovo, pochvala a dokážete pomôcť niekomu, kto to potrebuje.



P.S: Naša obľúbená veta na záver : „ Say I LOVE YOU when you can“. Aj táto veta stačí nato, aby ste niekomu spríjemnili deň.

P.SS: Aj tieto fotky sú dôkazom toho, že aj keď nevidíte svet vo farbách v ktorých chcete, postačí úsmev na to, aby sa Váš deň rozžiaril a nabral oveľa krajší smer :-) 




4 komentáre:

  1. Přesně to si myslím. Že se musíme radovat z maličkostí:)
    Krásný článek<3

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Síce súhlasím, že sa treba radovať z maličkostí, no v mojom prípade mi len to šťastie neprináša. Kľudne môžem nazvať maličkosťou aj nejaké drahé auto, no to mi ten pocit šťastia len tak nedá, budem zaň iba rád, že ho mám, že som si dokázal naň zarobiť. Pocit šťastia vo mne vyvoláva iba ak pomáham iným ľuďom. Kľudne môžem byť aj milionár, no ak som nikomu nepomohol, nikomu s tými miliónmi nepomáham, nedokážu mi tie samotné peniaze dať pocit šťastia.

    OdpovedaťOdstrániť