štvrtok 12. februára 2015

18&20 narodeninová torta - recept (Prajeme si všetko najlepšie ! )

Je akokeby osudom dané, že sme obe Vodnárky s dvojtýždňovým odstupom. A tak sme dali hlavy dokopy, že čo podnikneme. 

No a keďže gentlemanov je stále viac menej a nemal nám kto upiecť tortu, museli sme to spraviť samé (veľmi rady!). Pri stretnutí dvoch milovníčok (jedna síce o veľký kus menej) ružovej si môžte predstaviť ako to dopadlo. Samozrejme skvelo ! A treba piť žiť zdravo, no predsa len pri takejto udalosti si samé sebe odpustíme. Recept po rozkliknutí. :) 






Čo potrebujeme:
180g masla(hera)
180g pr.cukru
6 žĺtkov
240g roztopenej tmavej čokolády
PL vanilkového cukru2 kvapky mandľovej arómy (my sme pridali punčovú a na chuti to neubralo)
180g hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
5 bielkov
(Miškina tajná ingrediencia)

tortovú formu priemeru 28cm

Zdobenie:
akýkoľvek džem
2 balíčky fondánu Dr.Oetker
potravinárske farbivo
formičky na vykrajovanie
fantázia

Postup:

Rúru predhrejeme na 160 stupňov. Vymastíme si tortovú formu s priemerom 28 cm.

Maslo vyšľaháme s cukrom do peny po jednom pridáme žĺtky. 




Nad parou si rozptopíme čokoládu, necháme ju vyhladnúť vychladnúť a pridáme k maslovej zmesi. 



Primiešame vanilkový cukor, mandľovú(punčovú) esenciu a šľaháme cca 10 min.

Miškinou tajnou ingredienciou bola kvapka kvapky bieleho vína, ale nikoho nenútime po nás opakovať(na chuti to len pridá).Ďalej múku preosejeme a s práškom do pečiva ju zapracujeme do maslového krému. Potom z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zapracujeme do cesta.
Cestom naplníme tortovú formu a pečieme cca 45 min. Kým sa torta piekla pripravili sme si fondán, ktorý sme rozvaľkali na veľkosť torty, aby pokryl celý povrch. Neskôr sme ho zafarbili a nakoniec sme povykrajovali písmená a srdiečka. Po vychladnutí torty sme ju potreli tenkou vrstvou džemu, tortu najprv pokryli fondánom, ktorý ju obalil a dozdobili. Tu sa každý môže prejaviť a zdobiť si ju podľa vlastného gusta. 










Čakali sme, že torta narastie viac, ale aj malá gitara narobí veľa muziky  pri takejto veľkosti chutila skvelo. Nebola veľmi sladká, čo je plus. Možno to nie je "pravá" narodeninová torta nekonečnej veľkosti a kalórii, ale pre nás bola aj tak TOP. A výsledok stál zato, čo myslíte? 
P. S : Ak si to vyskúšate, prajeme dobrú chuť! :) 



1 komentár:

  1. gentleman nikdy nevaril ani nepiekol. v casoch ked existovali gentlemani (viktorianska era) sa zeny o chlapov starali viac ako dnes.

    OdpovedaťOdstrániť