streda 28. januára 2015

One is more than thousand

Vraví sa, že šťastie je stav mysle, čo je v podstate aj pravda...len si ju treba uvedomiť a pripustiť. Ale na druhej strane si treba pripustiť aj to, že ak máš v mysli človeka, resp. ľudí, ktorí pre teba nie sú tí správni, nikdy ťa šťastným človekom nespravia, aj keď možno niekedy veľmi, veľmi chceš... Celý život je aj tak len o tom, aby nám všetko do seba zapadalo, niečo ako puzzle. Tak ako do seba musia zapadať veci, musia aj ľudia. Nie každý nás bude mať rád, nie s každým si budeme rozumieť a ani si ku každému nenájdeme cestu, tak to proste je. Je veľa z nás, ktorí to nechápu, lebo to pochopiť nechcú. Ale v konečnom dôsledku na to doplatia aj tak len oni samy, pretože sa prítomnosťou nesprávnych ľudí oberajú o šťastie s tými, ktorí sú schopní ich šťastnými naozaj spraviť.

 „Ak začneš tráviť čas so správnymi ľuďmi, začnú sa diať správne veci.“ 


Dalo by sa povedať, že v mene Chrischella je ukrytá presne táto veta, dokonale celý ten príbeh vystihuje, len ho treba pochopiť. Niektoré časti budú síce navždy ukryté v nás a nikdy sa ich nikto iný nedozvie, ale niektoré by sme najradšej vykričali do sveta.. Nech tí, ktorí neveria uveria, že stačí jeden človek nato, aby sa všetky problémy sveta dali zvládnuť ľahšie. Aby pochopili, že sa každý jeden zlý deň dá zniesť lepšie a s úsmevom na tvári aj vtedy, ak Vám do úsmevu vôbec nie je. Stačí tak málo, a pri tom je to tak veľa. Neexistuje väčší dar ako oddaný priateľ. Nie je krajšieho pocitu, ako mať v srdci osobu, ktorá pre Vás znamená toľko, že to ani neviete opísať. Nikdy to nebude o láske ako medzi chlapom a ženou, medzi rodičmi či súrodencami, toto je o niečom úplne inom.

Každý má v okolí osobu, ktorá mu vie s úsmevom pomôcť, rovnako ako osobu, ktorá mu vie pomôcť s tým ako ten úsmev stratiť. Treba si uvedomiť kto je kto, a tú prvú si strážiť a vážiť. Strážiť si ju tak veľmi, aby ste nikdy nespravili nič, čím by ste ju stratili, a vážiť tak, aby nikdy nemala pocit že ju nemáte dostatočne rád. Síce sa niekedy strácam v tomto svete, neviem ktorá cesta či voľba je správna, čo mám robiť, ako sa rozhodnúť..ale nikdy v tom nie som sama. Stále tu mám ju – osobu, pre ktorú sa smejem aj cez slzy. Spolu tými zlými dňami prechádzame, prekážky podliezame, preskakujeme, lámeme, ale nikdy sa im nepoddávame. Lebo sme tu jedna pre druhú a veríme, že všetko zlé je na niečo dobré. Veríme lebo veriť musíme, v tom je ukrytá sila. 

Nič nie je také zlé, aby sa na tom nedalo zasmiať. A tak sa smejeme...Smejeme sa stále. Či je niečo dobré, zlé, také, onaké, nijaké...vždy. A vďaka smiechu nám to všetko ide ľahko, niekedy až príliš. Už máme vyhraté, nech nám ublíži hocikedy hocikto, my dve sme ten boj so smútkom už teraz vyhrali. Našli sme jedna druhú, našli sme spoločnú silu, spoločný liek na smútok, spoločný systém ako si vytvoriť šťastný svet aj so všetkým zlým a viac netreba. Aspoň nie na teraz. Spravím všetko čo bude musieť preto, aby ten pocit šťastia ostal v nás čo najdlhšie.

Každý človek by si mal nájsť niekoho, pre ktorého by to bol ochotný spraviť tiež. Ak máte v živote aspoň jednu osobu, ktorá Vás robí šťastným a ktorú robíte šťastnou vy, máte vyhraté. Lebo jeden PRAVÝ priateľ vždy, vždy, vždy porazí aj celú armádu FALOŠNÝCH. Keď takú osobu pri sebe máte, na všetkých ostatných sa môžete len usmiať, aj keď Vám budú ubližovať lebo viete, že sa im to nepodarí. Nie, pokiaľ sa máte pre koho smiať.

Začiatky sú stále najťažšie. A ani tie naše neboli výnimkou. Určite to nebolo kamarátstvo na prvý poldecák pohľad, ale po čase sme si k sebe cestu našli. Prežili sme spolu veľa pekných či naopak zlých chvíľ, odovzdali si kopu úsmevov, zdieľali fotky slzy a podobne. Stáli sme pri sebe aj v takých momentoch, keď sme sa navzájom podopierali. Bežne sa hovorí, že o tom kamarátstvo je. Lenže toto nie je taká samozrejmosť ako sa zdá. Lebo nájsť človeka, ktorý Vás chápe skoro vo všetkom a vie Vás rozosmiať, je v tejto dobe ťažké. 

A čo je najdôležitejšie.. Žijeme vo svete, kde je toľko zla a negativity, že občas je priam nemožné sa v zamračený deň usmiať. Zo všetkých strán nás niekto súdi, núti nás sa zmeniť a prispôsobiť sa okoliu. Preto je fajn, že sa máme na koho obrátiť. Na niekoho, kto Vám aj ten najškaredší deň vie zpríjemniť. Šťastie si vytvárame sami. A veľmi závisí na tom, s kým ho budeme zdieľať, lebo nie je večné.


Spoločne si vytvárame svoje šťastie a ideme čelom proti stene svetu. Verím v to, že každý má takého človeka. Možno ste ho ešte nenašli,ale niekde tam Vás hľadá tak, ako vy jeho.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára