štvrtok 5. marca 2015

Obraz doby v odraze

Šťastie nie sú tí, ktoré ťa poznajú podľa tvojej tváre, veľa ľudí už nosí masku, na čo sa hráme ?


Vážnosti je už na svete pre každého dosť, je ako dym,
šíri sa rýchlejšie ako úsmevy, doba je iná asi to bude tým.
Aj cez to všetko nie je ťažké vstať a usmiať sa len tak, pre radosť....je to najjednoduchšie, čo môžme urobiť pre seba aj iných.




Rob čo chceš, čo vieš a ver si, aj keď si v tom úplne sám. Je to tvoj život, tvoje rozhodnutia, tvoje šťastie aj smiech...predstav si ten pocit víťazstva skôr, ako ho skutočne dosiahneš a zistíš, že je to len hlavolam. Hlavolam slov a snov. Život je predstavenie tak buď ten, kto je rovnaký pred aj za oponou...



Denno denne kráčame po ulici a vidíme tváre ľudí, vidíme ich pohyby, gestá, no nevidíme im do duše. Ale kto áno? Koľko ľudí si myslí, že nás dokonale pozná a vie čo chceme, čo vieme..a pritom nevedia nič. Schovávame sa za gestá ktoré nevravia pravdu, za zlé činy no tie si nás časom aj tak nájdu..prajeme si byť lepšími  ale stále robíme tie isté chyby dookola, celé je to ako kolotoč. Kolotoč poloprávd a tisícok tvári.  V rýchlosti dnešného sveta je ťažké z toho začarovaného kruhu vystúpiť. Strach je len hra, ktorú ovládame my našou hlavou. A vďaka odvahe raz z neho vystúpime a ukážeme kto naozaj sme. Je len na nás kedy to spravíme. Čím skôr vystúpime z davu, tým dlhšie môžme byť naozaj samy sebou.

Vbehni to davu ľudí s rovnakou tvárou a neboj sa byť iný,
neni nič čo by si stratil, možno len nepochopia tomu, že nežiješ ich život ale svoj, ktorý nemá nič spoločné s nimi...



Každý deň treba prežiť naplno. Aby sme večer, keď sa pozrieme do zrkadla, boli so sebou spokojný. S tým kým sme a čo sme dokázali. A aj keď to možno nebol najlepší deň, týždeň alebo mesiac, musíme sa pozerať  na seba s vyrovnanou tvárou a s odhodlaním to zajtra skúsiť znovu. Hlavné je, aby sme v ňom videli seba. Žiadnu atrapu, žiadnu faloš.



Ten pocit keď život berieš jak najväčšiu výzvu a vieš sa tešiť z mála je krásny.
No polož si otázku,  si ráno aj večer rovnakým človekom? Si vôbec sám so sebou šťastný?
Jak ti môžu veriť iný keď neveríš sám sebe, všetko je to v tvojej hlave, v tebe.

Miluj, užívaj si život a ži, ži najlepšie ako vieš, ako chceš...choď do toho, je len na tebe či to aj dokážeš.Pamätaj, smiech je liek na väčšinu problémov, usmej sa a budeš INÝ, lepší ako tí v dave s  hlavou sklonenou...! 
Predsa len pozerať sa na nebo je krajšie ako hľadieť na cudzie topánky. :)  

5 komentárov: